tirsdag 5. mai 2015

Kina 2015, dag 9


Dag 9. Fredag 4. april.

For 10 Yuan slipper vi å dra på koffertene selv, hvis vi leverer bagasjen i resepsjonen før ni. Vi leverer de før frokost. Og Mareno rekker ta bilde før de tar på tur til bussen. Våre to kofferter, og noen til.
Mobilfoto: Mareno


Vi har så formiddagen til egen disposisjon. Ved siden av og rett bortfor hotellet vårt, pågår det litt "veiarbeid".. Bilfritt i gamlebyen som tidligere nevnt, så da fungerer dette greit :)
Foto: Mareno
Foto: Mareno




Jeg og Mareno gikk først til den sjalbutikken som Randi fant like ved hotellet vårt i går. Jeg hadde sett på et sjal der som jeg ville ha. Den var heldigvis åpen, selv om klokken bare var ni. Endte opp med å kjøpt to stk. Ett i ull og ett i Chasmirull. Godt fornøyd. 
Foto: Mareno

Gatene i gamlebyen er finest FØR alle butikkene åpner på morran. Når dørene er for, og det er lite folk i gatene. Her har noen få av butikkene åpnet.
 

Her foregår tilogmed tannpussen på gata, mens hun venter på kunder i butikken.

Mange slags matvarer å få kjøpt på morran..

Egg, kokt i ? Husker ikke... Kaffe? Te? Eller hva?


Så tok vi en rusletur ilage Randi og Tron etterpå. Trond og meg her, mens Randi "spøker i bakgrunnen" ;)
Foto: Mareno
Først måtte vi finne igjen butikken hvor jeg hadde sett noen krus jeg ville ha. Vi fant butikken, og både jeg og Randi kjøpte krus. Mareno skulle betale for ALLE krusene, vi fikk rabatt når vi kjøpte så mange. De tok heldigvis kort. Vel, heldigvis og heldigvis. Mareno dro kredittkortet, tastet koden, og så kom det opp at transaksjonen ikke ble godkjent. Noe stod med rødt iallfall. Hm, hva nå? Fyren i butikken snakket som så mange andre, ikke et ord engelsk. Eller "ville" ikke snakke engelsk, vi kunne jo ikke vite sikkert... Mareno var redd for at han kanskje ville bli belastet to ganger hvis han trakk kortet på nytt... Han betalte med cash tilslutt, men var fortsatt usikker på om kortet ville bli belastet, så han ba om å få kvittering på at varene var betalt. Randi, "tegnspråkeksperten", gjorde en stor innsats, og fikk etterhvert hjelp av to unge kinesiske jenter som prøvde gi hjelp ved å oversette kinesisk/engelsk/kinesisk/engelsk på mobilene sine... De burde nok alle hatt premie for innsatsen! :)
Fyren forstod sånn høvelig etter mye om og men...  Så Mareno fikk tilslutt ei slags kvittering, skrevet for hånd. Noen kinesiske tegn på en avrevet bit papir fra ei blokk/bok... Mareno som nå var kommet i slaget,  mente at han måtte også få underskrift (han ante riktignok ikke hva som allerede stod på lappen i det hele tatt, om der var kvittert med navn eller ikke). Men her måtte man være bevisst, og få ting "på stell"! :) Etter mye om og men, skrev fyren noen ekstra kinesiske tegn til på lappen. Mareno så på den, vurderte, nikket, viste den til Tron som også nikket og sa seg fornøyd. Deal OK! Vi holdt på å le oss fordervet etterpå! :)  Slik så "kvitteringen" ut etter at selgeren tilslutt hadde "kvittert" med navn(?) under! :)

Ikke mindre morsomt ble det da vi oppdaget baksiden av kvitteringen! :)  Får håpe det ikke var viktige notater han hadde på denne siden :)

SÅ fint langs kanaler i gamlebyen. 

Vi rusler videre langs vannkanalen..





Nå begynner vi jo få oversikt og bli "kjent" her også, så kan beregne tiden vi trenger tilbake til hotellet. Alle skal møtes i resepsjonen kl 12 for utsjekking og avreise til Lunch. Vi rusler litt rundt, mye fint å se på i gamlebyen (hovedgata går forbi like bak hotellet vårt).Vi fant oss en fin plass å sette oss ned ei stund ved kanalen.
Foto: Mareno
Det var på dette stedet. Her rydder hun opp etter oss i det vi går..

Etter lunch er det sightseeingtur til bla den vakre Heilongtanparken. Der var jo mange andre turistfølger med guide. En fransk guide (dame) ble gående ved siden av oss, og kom i prat med Mareno. Hun guidet et følge på 20 stk. "You look like an artist!" sa hun. Ja, det måtte jo skje denne gangen og. Han fikk jo høre det samme sist vi var i Kina også. I Europa får han ofte høre at han ligner på Mick Jagger (ikke pga håret). I Kina er det visst bare popstjerner og kunstnere som har langt hår hvis de er menn. Og de kjenner kanskje ikke så mye til Mick Jagger ;)

Foto: Mareno
I parken så jeg en liten gutt, 3-4 år antakelig,  som tydelig ikke var helt som han skulle være.. Han hadde ikke Downs, men hadde klare trekk som indikerte at noe var galt.. Jeg gikk ilage Dali da, som med et nikk kommenterte at den gutten der har problemer. Det er det mange barn her som har, forklarte han, fordi foreldrene bruker drugs... Ja, de slipper vel ikke unna sånt i Kina heller.

Unni går gatelangs.. :) 

 Mye som skjer i parken..

Brudefotografering igjen. Synes selv jeg fikk et brukbart bilde ;) :)  (ikke gjort noe med det, ikke beskåret det en gang)




Sjarmerende barn er det nok av

 




Selgere var det også noen av... Ble nok litt handel også, men ikke på meg (her hadde blitz vært på sin plass, men jeg jeg vil ho helst ta bildene uten at det legges merke til..)

Innom et kombinert naxi-museum/utstilling.. og kunstutsalg..

... hovedsaklig keramikk/porselen.. Kjøpte hver vår figur av dyret vi er født i etter kinesisk kalender. Mareno Apens år, jeg i grisens år. Apen står for "Clever" og grisen for "Nice life" sier dama jeg kjøper av. Så ble det en hest til Marian. Hesten står for "Success".

På tilbaketuren til møtepunktet var det også mye og se. Kanskje ikke for sarte sjeler..  ;)
 
 

Foto: Mareno
 Mac Donalds finnes vel overalt nå for tiden. Vi var ikke inne her.
 
På plassen her skulle vi møtes igjen hele gjenget. Da ble det opptelling ved Per Arild igjen. Klappeteknikken. Dvs at han står og holder opp hånda, vi går alle sammen forbi og klapper handa hans mens han teller klapsene! :)



Etter middag reiser vi til flyplassen og tar fly til Beijing. 3,5 times flytur. Det er faktisk ganske langt. Vi bruker ca halvannen time fra Evenes til Gardermoen. Skal bo på samme hotell i Beijing som vi gjorde for 4 år siden. Park Plaza Beijing West. Er nok en fordel for meg, som klarer gå meg vill på hvilket som helst hotell.. uansett størrelse... NOE må jeg vel kjenne igjen? ;)

Framme i Beijing må vi huske å ta ut penger. Jeg har lånt 500 hos Dali, og Mareno har lånt 500 hos Per Arild. Vi fant ikke minibank i Lijiang og hadde behov for kontanter, og gutta lånte velvillig ut.. (de pengene var gode å ha da Marenos kortbetaling ble avvist). -Æ e impregnert, som han sa kaill'n..  ;)

Og JA; vel framme og jeg kjenner igjen NOE iallfall! Vinduet mellom rommet og badet! :) Er persienne på badet som man kan ta for hvis man vil være i fred :)

Ekstrabilder igjen

"Alle" kineserene sitter/går med mobiltelefoner...



Og mange av de sitter med mobilene på kinesisk vis.. på huk




Sitter på huk, også når han sitter på en benk beregnet til å sitte på! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar