torsdag 18. august 2011

Madeira 2011

Torsdag 18. august 2011

Den 23. reiser vi til Madeira. Blir spennende og litt annerledes. Har ikke vært der før. Charterturene fra Evenes begrenser seg til Tyrkia (som jeg av prinsipp ikke skal til, og som heller ikke frister), Kreta (hvor vi har vært mange ganger før) og Bulgaria (frister ikke så veldig..), så jeg begynte å se på turer fra Oslo. Problemet da er at mange av turene derfra går så tidlig på morran, eller ankommer så seint på hjemturen at vi må ha overnatting der. Det fordyrer jo en del. Og tar en ekstra dag av ferien. Greit hvis man ellers skulle ha noen dager i Oslo, men det skal vi ikke i år. Men sjekka nu litt turer derfra, bla Madeira, og JA, det ville gå helt greit å reise hjemmefra med god margin og videre på samme dag. Samme hjemover! OK, da ble det Madeira :)

Madeira har vi jo snakka om i mange år, øya er jo kjent for sine blomster og Levadaer. Litt annerledes enn Kanariøyene f.eks. Av Kanariøyene har vi vært på Lanzarote og Gran Kanaria (mange ganger). Madeira er portugisisk og ligger lenger nordøst enn Kanariøyene. Ikke så mange strender der, mest klipper og sånn, så vi har bestilt hotell med basseng så vi iallfall har muligheten til å avkjøle oss hvis vi føler for det. Har hotell sentralt i byen, rett over båthavna, og rett ved en park. Sentral beliggenhet er viktig for føttene mine. Blir nok gåing uansett. Det meste av turisthotellene ligger lenger vest, like utenfor byen. De ligger der på rad og rekke, ikke mitt ønskemål som bosted. Mulig de har bedre standard, men vi skal uansett ikke være så veldig mye på hotellet. Dattera vår har prøvd ut hotellet tidligere, så vi vet sånn høvelig hva vi får. Reiser akkurat etter skoleferien, så får oss 14 dager for en høvelig billig penge. :)

Første utfordringa blir pakkinga. Holdt på å få sjokk da jeg oppdaga at det på billettene stod at man kun kunne ha 15 KG INNSJEKKET BAGASJE. OG KUN 5 KG HÅNDBAGASJE. Og Marian sier de er ekstremt nøye på det der. De veier tilogmed håndbagasjen!!! :( Jeg som bruker ha med minst 15 ved utreise, og da er det rundt 20 heim, og da har jeg alltid pakket tunge ting i ryggsekken som er håndbagasje hjemover.. Vel, trenger iallfall ikke dansesko med denne gangen! :) Jeg burde vel begynne pakkinga fortere enn svint, frykter at det blir mange forsøk.... Har iallfall hatt utrolig mye nytte av bagasjevekta vi kjøpte etter første USA-turen. Den har nok betalt seg for lenge siden.
Får legge til omtalen Solia har av Hotellet.... Må vel passe meg som hånd i hanske ;)  :
"Hotel Madeira har perfekt beliggenhet i Funchal - rett ved den lille byparken Jardím Municipal og bare et stenkast fra den trivelige båthavnen. Her kan du bo meget bra i smakfullt innredede dobbeltrom med delikate bad i et meget sjarmerende og velholdt hotell med perfekt beliggenhet. 
Fra solterrassen med svømmebasseng oppe på hotelltaket ser man utover hovedstaden Funchal der den brer seg utover de grønnkledde åsene opp mot fjellene.
En time i solen ved takbassenget etter dagens levada-fottur, er en perfekt måte å slappe av på før det er tid for middag på en av de mange trivelige restaurantene i nærområdet. Lobby, snackbar, frokostrom, TV- og biljardrom.
Hotellet ligger omtrent 100 meter fra kjøpesenteret Dolce Vita, hvor det er stort utvalg av motebutikker, kafeer og et meget velassortert supermarked" Sitat slutt!  :)
Der nærmer seg..... Bare timer igjen av siste vakta før det er FERIE!! Utrolig deilig å enda ha ferien tilgode. Og aldri har jeg vel hatt mer behov for ferie enn nå.. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar