tirsdag 20. september 2011

Reisefeber/angst..

Reisefeber...vel, antakelig meir reise-ANGST! Men æ prøv jo å skjul d.. Bærre Gubben som merka at æ bli hyper å går rundt mæ sjøl å har høvelig panikk, samtidig som æ prøv å lat som ingenting! :)

Å  prøv jo å overbevis mæ sjøl om at æ e superflink t å "forskyv" reisa... tenk at d e ennu ei stund t... ska ikke bruk energi på å gru mæ når d ennu e "leeeenge" t... Fortrenging og forskyving e jo overlevelsesstrategier. Funka som oftest godt der og da. Men æ veit jo at før eller sia må æ face ting. Men e jo bortkasta kaloria å bekymre sæ altfor tidlig. Men en plass går grensa! Det æ veit, e at natta før vi skal reise, treng æ ikke tenk på å sove. DA e det for nært! DA kjæm alt! Utsett alltid siste pakkinga til da. Så har æ nåkka å konsentrer mæ om der og da.. Det betyr i praksis at æ går oppe hele natta..pakka og pakka om, prøv klea, sjekka papira, surfa på nett etter info mmm. Sånn går natta. Kanskje en time eller to på øret på sofaen tilslutt... Det betyr også at Gubben veit at det blir HAN som må kjør t Evenes! Også fordi æ gjerna treng litt nervemedisin, så det blir nok litt vin eller ei øl eller fler.. ;)

Helvetes fly!!!! Men som æ prøv å forsikre alle andre som grua sæ t flytura: All gruinga, og angsten før, og der og da underveis, blir jo oppveid av opplevelsan midt imellom ut- og tebakereisa! I ettertid e man alltid gla at man reist! (å går d t helvete, så veit man d nok ikke i ettertid ;)) Realisten i mæ, som nok alltid vei tyngst (truuur æ), sei at æ bærre må innse at dettan e nåkka æ må gjennom! Men angst har ingenting med rasjonell tankegang å gjør, så det blir en konflikt der... Så æ grei å forskyv d ei stund, inntil det ikke nytta lenger..Ok, går å reise så lenge æ har nån æ stola på i lage mæ... Å reis aleina e nok utopi! Da tar panikken overhånd!

SÅ; - nu e d å sjekke billetta, først t Gardermoen, så Charter t Madeira, så taxi t hotellet t/r (forhåndsbestilt hos Madeira Seekers)... reiseforsikringskort, europeisk helseforsikringskort, kredittkort (og reserve), og kopi av det meste på serveren på nettet.. i tillegg til kopier i kofferten.. E ikke nok å ha bookingreferanse på mobilen...den kan jo bli stjålet! :)

Prøv jo å ta alle forbehold, så æ kan håp æ har kontroll.. likevel kan æ nok garantere at æ underveis garantert kjæm t å plutselig få panikk: kor e den billetten? Kor har æ kredittkortet? HAR æ kredittkortet? - eller billetten heim? Å æ veit jo at æ har mista både pengebøker og gull og diverse på tidligere tura. Selv om æ nok trudd æ sjekka og had kontroll da og.

Og, ja, har jo tom blitt akterutseilt... ikke det minste rart tenk æ sjøl, e jo sånt æ alltid frykta. Va meir overraska over at ikke gubben (og kanskje de andre to medreisende) sjekka reisetider... Å overlat kontrollen til meg alene er nok ikke noe sjakktrekk... Men de medreisende har sikkert lært... ;) Ka gubben har, veit æ ikke.. Tilsynelatende stola han på mæ fremdeles... Men æ tenk at når æ den gangen ikke sjekka og dobbeltsjekka hundre ganga, så had æ d garantert helt topp, og slappa av i ferien. Det va jo positivt! :)

E nu forsåvidt blitt lettar å husk kati vi ska reis heim.... Etter den historia på Gran Kanaria for nån år sia, får vi som oftest mld fra "folk" hjemme, om at i "morra e d heimreise" olign.! (og - JA, sånne mld e fremdeles velkomne! ;)

Joda, blir nok en flott tur, ska æ sjå!!! ;) Æ veit jo sånn høvelig kor langt æ kan utfordre mæ sjøl.. Eller la mæ utfordre.. Men har jo også overraska mæ sjøl, latt mæ pushe mer enn æ trudd æ sku takle, - det er jo ekstra kjekt etterpå! :)

Men nu har æ igrunn reist såpass mye de siste åra, at æ kjenn at det går liiiiitt greiar.. E siste døgnan før avreise som e vanskelig. Å avreise/heimreise. Men gler mæ jo så utrulig t det som e midt i mellom. :) Nu angra æ jo SÅ, på alt æ har gått glipp av i alle de år æ ikke turte fly i det hele tatt. Vel, hvis æ tar hensyn t at æ da (de fleste år) heller ikke hadde råd til å fly, så treng æ jo ikke angre noe som helst, men skulle iallfall ønsket at æ hadde hatt samme muligheten da æ va ung, som de fleste unge har idag, til å reise og oppleve forskjellige steder.

Akkurat nu e d kun ferie å avslapping som tell, dans e faktisk 2. pri... da e æ nok nokså klar for avslapping..... Det betyr at æ NYT kvær TIME æ kan gjøre INGENTING!!!! :))


Så da blir det ikke dansekveld på meg i morgen. Da skal det pakkes og ordnes, siste innspurt. Avgang hjemmefra ca halv sju på morran i overmorgen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar