fredag 9. juni 2017

Kina 2017, dag 14

Dag 14
Våknet selvfølgelig før vekking. Men har sovet godt, så helt ok. Lå og dro meg, til de andre stod opp..

Litt kø for å få tatt morrastellet. To-tre vasker ute på gangen, to-tre do med sånne stå-hull i golvet og et eller var det to do med vanlig doskål og VASK inne på do. Jeg var heldig og ble først i køen på doet med vask, bare å vente utenfor mens Andrè gjorde seg ferdig.

Frokost fikk vi servert i kupeen på toget.
Det ble nudles med et halvt kokt egg og kokt salat. Ikke så mye mer å si om det. Gjorde ikke det store inntrykket tror jeg, for jeg husker den ikke (måtte se på bildene).

Framme i Beijing i nitida på morran. VI ER I BEIJING!

Her er Carina og Andre klar til å gå av toget.

 Ja, da er det bare å følge guiden for å finne bussen! Foto: Mareno

Hmm... måtte vi vente på den? Husker ikke. Men ikke noe problem å stå ute i dette været! Foto: Mareno

Så er det ombord i bussen.

Hvem sier at det aldri er sol i Beijing? Dette er samme sola som vi har hjemme! Og den skinner like sterkt! Her er det solbriller som gjelder, ikke munnbind! :) 

Ja, det blir nok en fin dag dette. Veldig bra at vi fikk det dårligste været først på turen vår. Hadde ikke vært moro å avslutte turen med kulde og regn og tåke siste dagene... (bildet tatt ut bussvindu så ble reflekser)

Første stopp blir på et tesenter. Som vi har vært på før. Egentlig på programmet i morra, men endring i planene igjen. Dette blir tredje gangen vi er i Beijing. Det gjør at jeg kan slappe mer av, behøver ikke være så redd for å gå glipp av noe! ;)

Her demonstreres hvordan lage de forskjellige typene. Og vi får smaksprøver i bittesmå kopper/skåler. Foto: Mareno.

Første gangen på tesenteret kjøpte vi ingenting. Andre gangen kjøpte vi en pk te og en tekopp. Nå ble det to-tre pakker te, og en tekopp til, lik den vi har hjemme og en sånn liten tekopp på fat med lokk som Mareno falt for ;)  Det var ikke akkurat intensjonen min i dag da, men men. Var gubben som ville ha all teen, han som drikker enda mindre te enn meg!

 Mange rare sorter te. Denne ser mest ut som ei god gammeldags kuruke! :)

Denne jade-komposisjonen husker jeg fra tidligere. Skikkelig dyr sak, så ikke så rart den står i glassmonter.

Silkemarkedet er for lengst strøket av lista (men var jo på et annet istedet), nå utgår også det Himmelske tempel. Var nok noen som ikke likte det, men flertallet bestemte. Da kan vi dra tidligere til Muren i morgen og få bedre tid der. Vi begynner bli noe slitne alle mann nå, etter 14 dager på tur med hardt program.

Lunch. Og vi oppdager Starbucks rett ved siden av. " Heaven", sier Line. - Hun "bare nevner det"! :)

OK. Da ble det Starbucks etter lunchen. Og Line er i "himmelen"! :)

Himmelske freds plass. Pluss den forbudte by. Her skal vi gå i tre timer. Har jo vært her også før, men det er rart med det, det dukker alltid opp situasjoner, nye ting, mennesker, detajer, dyr mm, så det blir tatt noen bilder denne gangen også.

Men Johan plages med å ta bilder.... Må se på skjermen for å ta.. "Jeg har jo bestandig brukt se gjennom der (peker på søkeren)". Så snur han apparatet og ser, - - hahaha; - linsedekselet står på!

 Vedlikehold må selvfølgelig til.

Uffda! Her er visst en liten en som har vært uheldig...

 Flotte rose-trær de der!

 Kineserene kan visst sove overalt.

Og vi dansere danser overalt! Her er det Hanne og Knut i aksjon. Lille gutten til venstre i bildet syntes visst også at det var gøy. :)

Den Himmelske Freds Plass er stor... alle veier... Bak skiltet av Mao der helt i bakgrunnen, er inngangen til Den Forbudte By. Vi går etterhvert inn der...

Inn gjennom den buen med store dører inn.. (den røde til venstre er ene døra).. Foto: Mareno

 Her er teksten til bildet som kommer under her... Imponerende!

Vedlikehold pågår selvfølgelig hele tiden. Av både dette og hint. Her noe "brostein" som skiftes ut.. Foto: Mareno


 Jeg nevnte detaljer.. Her er en da :) Foto: Mareno

 Og mer detaljer... Foto: Mareno

Dette er de største krukkene jeg har sett, tror jeg. Finnes masse av de her. De ble brukt til å oppbevare vann i, til slokking av eventuell brann i gamle dager.  Foto Mareno

Foto: Mareno. Og på nytt må jeg bare få påpeke at det ikke er smog i luften, sola er klar og ren. Bare se på alle solbrillene! Og skyggen gjerdet skaper. Men skal sies at det nok sikkert er verre på vinteren, for da fyres det og det forurenser. Men bilene er i all hovedsak elektriske her. Motorsykler er kun elektriske, ikke lov med andre i Beijing. Det er nok kull- og vedfyring som står for det meste av "smog"-en her.

 Ei fin løve vokter gjerdet her. Foto: Mareno

Den forbudte by har etter sigende 999 forskjellige bygninger/hus på området. Vi ser selvfølgelgi bare bittelitt.



 En liten pust i bakken for noen av oss.

Morsomt tre det her. Antakelig kjempegammelt, så det behøver hjelp for å holde greinene oppe. Samtaidig danner det et slags tak.

Da vi hadde gått gjennom deler av Den Forbudte By og kom ut og skulle gå på bussen igjen, så stod det en overraskelse og ventet på oss. Dai Li, guiden vår fra de to tidligere turene våre. Faren hans var syk så han kunne ikke guide oss denne gangen, men hadde fått til å komme hit for å treffe oss. 

Det ble et gledelig gjensyn. Håper iallfall at han syntes det var like gledelig som vi. Og det tror jeg nok han gjorde, ellers ville han vel ikke møtt opp for å treffe oss. Foto: Mareno
Foto: Mareno
Foto: Mareno Line hadde med brunost til ham. Men nå var ikke det like mye verdt, han kunne bare bestille på internett så gikk det noen dagier så hadde han det!

Per Arild fikk ordnet så det ble tatt bilde av Dai Li og alle vi som hadde reist tidligere med ham som guide. Det var kanskje halve gjenget? De bildene er det vel Per Arild som har, så jeg har ingen å legge ut..

Ok. Så må vi forlate Dai Li og vi drar til Hutongene. Samme som vi var på for to år siden. Dette er hutonger som er tatt vare på for turismens skyld tror jeg. De ser nok mye bedre ut enn mange av de som har blitt jevnet med jorden de siste årene.

Brukte ikke så mye tid i hutongene denne gangen og tok nesten ingen bilder. De som vil se mer derfra får kikke i bloggen fra den gang..

Foto: Mareno
Vi rusla mest litt rundt langs elva. Tror det var Sigurd som tok disse to bildene (med Marenos apparat).. Tusen takk! :)

Så gikk vi til middag i 18-tida. Her har vi også spist før.

Til hotellet.
Fikk rom 609. Enkelte andre fikk i 18 etg! Jaja. Overlever vel det. Først fikk vi ikke nett i det hele tatt på rommet. Kjenner jeg blir sur. Men så fant gubben en boks som ikke var koblet til... Etter å ha koblet den til fikk vi nett, om enn dårlig.. Men bedre enn ingenting..

Fikk dusja og roa ned litt. Så gikk vi i baren. Da tok de andre kveld (de var noe tidligere ute enn oss). Fikk meg to vannblemmer i dag, merket de ikke før nå... Vekking 0630 i morgen... skal kjøre 08.. Natta :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar