tirsdag 23. mars 2010

2. dag. Nasa og Wild West Houston

Frokost kl 08, avreise med buss til Nasa kl 09. Samme "innfødte" guide på bussen. Ei trivelig litt eldre dama, som var flink å guide. Utrolig viktig med proffe guider. Hver gang noen avslutter med å si at hvis det er noe mer man lurer på, så er d bare å spørre, så lurer Ove på hva rekeprisen er! :) ;)


På Johnsom Space Center ville nok mange funnet mye interessant. Var ei flott orientering i kontrollsenteret for den første måneladingen, av en som selv var med der den gangen. Jeg ble faktisk litt rørt underveis..

Space Senter Houston er nesten som en egen by, med strenge sikkerhetssjekker før man kommer inn. Både håndjern og pistol i beltet. Vi ble kjørt rundt i "byen" i et fire vogners "tog"...

Der er masse digre bygninger (store som et hele kvartal, masse gater, mye trafikk, og 10 000 mennesker jobber der!!!
Litt mer guiding i bussen og neste stopp på Goode's Armadillo Palace til lunch med ekte TexMex-mat. Og litt øl... 3 dollar for ei fl øl, dvs ca 18 kr... :) Maten og alkoholfri drikke var inkludert i reisa vår. Spisestedet var nesten som et museum. Innholdt masse gamle bilder, av indianere og tidlige innvandrere. Ting fra gammle dager, som indianske perlevesker, belter, ting av lær, bein, keramikk, horn, utstoppede dyr. Etter at vi hadde spist, var det en opplevelse å gå rundt å studere ting og tang.


Så tilbake til hotellet, tre timers pause, før vi dro til Wild West Houston. Et ekte countrysted me skikkelig dansegulv!! Der danset de "innfødte" Two Step og West Coast Swing... Noe vi ikke har lært oss. De fulgte danseretninga i et tempo som overgikk både Odd-Arnes tango og Svenskbugg-folkets rundetider! Men artig kveld, vi fikk danset litt swing/rock og, og det ble etpar gådanser og linedancer.

Tilbake til hotellet kl 22, i baren til litt sosialt samvær med godt drikke, og kveld ca kl 24. Tidlig opp i morra!! :)

1 kommentar: