fredag 26. mars 2010

Dag 3. Houston til San Antonio

Bussavgang kl 08. Overskyet. Møtte regn/yr etter en times tid.
Artig å se igjen alle disse snutebilene. Lastebiler, trailere vogntog. Har ikke sett en eneste uten snute av disse, verken på forrige tur eller nå. Å jeg har sett ettter!! :)Eneste eksempler uten snute, er endel busser. Bla de to vi kjører i.
Mye moro også på bussen. Mange Toyotaer i USA, ser vi. Og det faller en del kommentarer. Er jo veldig aktuellt i disse dager, og siden vi har en (ei, hehe) i Vesterålsgjengen som kjører Prius, så får hun høre ett og annet..... ;)
Ellers er ikke Amerikanerne som oss nordmenn som reiser på ferie i bilen med campingvogna på slep. Her kjører de på ferie i campingbil, med bilden på slep! Da henger bilen i et slags oppheng/stag ca 50 cm etter campingbilen. I ett tilfelle hang det også ei vogn bakpå bilen igjen, med en motorsykkel i!

Å så flatt et landskap. Sletter (beiteland) så langt øyet ser.. Helt til horisonten. Okser med horn som må være minst to meter fra side til side. Har jo sett flatt landskap før, men aldri SÅ flatt. Helt til horisonten. Har ikke sett horisonten sånn før, unntatt over havet. Ubrutt horisontlinje. Også moro å se oljebrønner slik som man har sett på film. Trodde bare sånne fantes før i tiden. Men de var helt like, og de stod og pumpet. Ofte flere i gruppe.
De underjordiske grottene, Natural Bridge Cavern, like nord om San Antonio, gjorde inntrykk. En fantastisk opplevelse! :) Helt umulig å forklare hvor stort det var, hvor mangfoldig, hvor helt utrolig det var! Har jo sett dryppsteinsgrotter på TV, og hørte andre som hadde vært i grotter rundt om, bla i Frankrike, men ingenting kunne måle seg med disse. Tror nesten bare grotteturen er verdt hele turen! :)

Etterpå videre til Emily Morgan hotell i San Antonio. Kjempeflotte rom med Jacuzzi på alle bad, men internetttilgang var kun for betaling, og der var ikke kjøleskap.. Men ellers topp! Også på utsiden var bygningen kjempeflott. Nesten som et gammel slott, borg, eller no..

Vi bor sentralt, så halv seks gikk vi alle sammen samla til River Walk. Et flott nettverk av gangstier, med restauranter, barer og butikker, som ligger en etasje ned fra gateplan, langs San Antonio River, midt i sentrum. Blir litt en egen verden, skjermet fra støy fra gateplanet. En times elvecruise på San Antonio River. Vi har vært kjempeheldige med guidene våre, men elvebåtføreren var topp one! Selv om engelsken min langtfra er på topp, og hørselen forverrer problemet, sånn at jeg kanskje gikk glipp av ett og annet poeng, så følte jeg at jeg lo hele tiden. Han var flink og fortelle, og morsomhetene satt tett. I tillegg var han ung og ikke så verst kjekk (i motsetning til endel av de andre båtførerne). Man skulle nok vært noen tiår yngre.. ;)
Vi spiste middag på en nokså dyr restaurant, iallefall dyrere enn vi er vant til her borte. Flott plass med store trær som "tak" over oss. Dama ved nabobordet (også norske dansere) fikk en fugleskit i suppa. JA i SUPPA! Like etter fikk Elisabeth fugleskit på stolen og jakken sin... Ble mye moro av det og :) Utrolig hva man kan spøke med. Men vi fikk parasoll før amten kom, så vi spiste i høvelig trygghet for mer "guano":

Innom etpar butikker. Ble en skobutikk. Dama lurte på om hun kunne hjelpe oss. Do you have crown, spurte Ove. Jeg vet ikke om han lurte på om dama var ei prinsesse, om han ville kjøpe en krone, eller om han var ute etter norske kroner. Dama skjønte nok enda mindre. ... ;)
Vi brukte Apostlenes hester også tilbake til hotellet, og tok ei lita mellomlanding i baren på hotellet før vi fant senga. Det kan faktisk være slitsomt å være turist, så det ble ikke sein kveld! :) Og det er gode senger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar