søndag 8. september 2013

Dag 4. Tirsdag

Frokost. Hop-on-hop-off-bussen har jo start rett nedenfor hotellet vårt. Har benyttet sånn buss flere steder tidligere,og funnet ut at det er en grei måte å orientere seg på. Kjøpte dagstur. Kjørte forbi Alkis Restaurant, her har vi vært før, på vår forrige Rethymnonreise :)

Ble bare en runde, men kom oss litt opp i "fjella" og fikk sett oss litt rundt. Fin dal her. Gamle overgrodde bygninger, huler i fjellet. . Rethymnon langt der nede i det fjerne..



Gikk ikke av på noe stopp, men angret litt i ettertid at vi ikke stoppet i den landsbyen som var oppi høyden. Den så bare litt stille/kjedelig ut... Og så var det jo sånn at vi da ikke ville kommet oss videre på en time...
Her har vi Rethymnon under oss. Borg-området med moskeen litt til venstre i bildet.

Tilbake i byen etter vel halvanna times kjøring. Innom hotellet, og ut igjen for å kjøpe strandsko. Hadde jo fått noen bitt så spesiellt venstrefoten var hovnet opp. Ble stramt og vondt og ikke kjekt i sandalene..
Kjøpte sånne "Crocks"-lignende slippers som var myke og lette for føttene mine. 5,5 Euro.

Passerte han her som tydeligvis måtte fikse litt på denne før han leide den ut igjen. Utafor ei utleieforretning borti gata vår.

Så videre  til stranda. Har jo gratis solsenger og håndklær på søsterhotellet Kriti Beach. Et par timer der. Bading i bølgene. Når JEG ikke synes det er kaldt, da er det altså SKIKKELIG VARMT! Vanligvis har jeg akkurat hæret meg, når de jeg er sammen med går opp av vannet igjen :)

Litt ekstraservice: Hotellet serverte gratis iste på stranda, med isbiter i! Øl kjøpte vi. Av han som gikk og tok opp bestillinger, og etterpå var oppe på hotellet og hentet bestilt antall bokser. ISKALDT!!. Vi kjøpte store bokser. - Som kostet det samme som de små oppdaget vi dagen etter.... 

Både store og små koser seg...
 
 


Lunch. Tzatziki og nydelige hvitløks brød på en restaurant rett opp av stranda.

Hotellet og litt slapp off.. En dusj og ordnings...


Ut for å spise middag. På plassen ved siden av hotelle vårt var det noe tromming som foregikk. Husker ikke hva det var. Noe årlige greier...  De gikk nå i (tromme-) tog i gatene dagen etter og kom forbi der vi da satt og spiste middag.. Fine kjoler var det jo.. Noen av deltakerene her:

Vi havnet på restauranten Sju Brødre, borti havna. Menyen studeres. Fullmånen i bakgrunnen :)
Foto: Mareno med mobilen! Sonys mobilkamera er ikke "så verst"  :) 

Denne tøtta likte å ligge og følge med på folkelivet. Og vente på godbit?

Skål ja! :)

Gratis dessert!

Tilbake til hotellet, slæpp off på verandan
Mareno som har fått 12-15 stikk oppetter føtter og legger, har kjøp inn mygglys til verandan! De lykter faktisk godt, sitron! Men tror faktisk det stemmer at myggen ikke liker sitron.Ser ingen mygg nå iallfall. Men tror ellers at de stikkene er noe slags knott eller no, har ikke sett mygg, og stikekne væsker i selve bittet. Både hos Mareno og meg.


Mareno lurte på hvorfor jeg ikke prøvde ta en gikttablett før sengetid....kanskje det kunne hjelpe på den onde senga..  Jeg tok TO!!!! (hadde jo med i søkk og kav, men har jo gått bra med føttene til nå, så har ikke tatt noen..)

Internett, natt halv ett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar