torsdag 23. juli 2009

Dag 2


Å så deilig d var å sove! Ikke bare at vi var så trøtte går, men va jo så deilige senger! Ikke sånne harde hotellsenger som æ oftest bli plaga me (særlig i Syden), men gode madrasser og skikkelige kvalitets bomullssatinsengeklær! Kunne sovet i ett døgn. Men mått jo opp å få med dagen. Had satt mobilen på vekking t kl 08. Uten å sjekke om mobilklokka had oppdatert seg...som den jo ikke had gjort. dermed ringt den kl 06 lokal tid.... Deilig å utsette den to tima til :-)
Så var det frokost. Egentlig et lite hotell. 33 rom. Ikke den store frokosten, men helt ok hotellfrokost. Faktisk skikkelig grovbrød og. Pumpernikkel.
Så ut på byen. Første stopp va Hallgrimskirka. Bygd fra 1975-1986. 73 meter høy. Heisen opp 8 etasjer, noen trapper til, og så hadde vi skikkelig utsyn over hele byen! Utsikten var bra. Kirken var ellers under restaurering og dekket med grønn netting og div stillasje på utsiden. Innvendig var et flott kirkeorgel attraksjonen, 5275 piper, ellers var den heller sparsomt utstyrt. Og i forhold til katolske kirker som har fasinert mæ tidliar, ble den helt minimalistisk!

Så var vi innom en skulpturpark, der va nok masse fint å se, men med overskyet å iskald vind, ble vi heller snar.. Va spådd oppklarning fra kl 10, men ble ikke sol før godt utpå dagen. Da ble det flott i le for vinden, ellers kaldt! Fikk lokalisert div viktige bygg som operaen, etpar kirke til, Parlamentet mm.

Har ellers gått litt i butikka, vært innom div art og galleria, besøkt skikkelige designbutikka. Åhh, mye stilig å se, men d flottaste va nok bare for å se, hehe. Spjakmannsspjarir, butikken til Bjørg og Vala, den va RÅ!! Va der Frustrerte Fruer- Teri Hatcher kjøpte alt i sin størrelse da hun var der.. D kunne æ å tenkt mæ. Prisan va å rå, men ser ik bort fra at æ kun ha funn ett LITE plagg æ kun ha unt mæ...men e jo ik my de har i MIN størrelse... Men æ ska nu sikkert innom en siste gang på mandag.... ;) Va så anvendelige plagg. Knepp av-å-på-dela.. Alt fra erma t lomma, kort jakke/lang, Ensfarga for d meste i hvitt, beige, lys brunt.. kombinasjonsmulighete hele veien. Har sett SÅ mye dritkult her, skjønn ik at ik sånt fins heime. Men "heime" e vel ikke plassen å gå me sånt heller.... Å da mein æ ik d mest ekstreme, men alt d æ synes e stilig, kult, flott, spesiellt!!

Vært på kaffebar å spist deilig vaffel me krem og syltetøy i tillegg til skikkelig baristakaffe. Spist lunch i bakhagen på Vegamòt.

Mareno som alltid har øye for "jomfruer" i nød, heiv sæ t å fikk berget på land ei barnetrille som var rulla i innsjøen nedi byen. Og skinnjakken som hadde hengt på handtaket. Vi så det lå der, men trodde d var noe som hadde ligget der ei god stund, helt til vi oppdaget mora me gutten på arma som stod å så noe oppgitt ut.. Løsninga ble å hente snora av ei flaggstang i nærheta, en annen tilskuer fant en kjepp de bant på, men den flaut jo, så Mareno måtte finne ei jernrist til søkke. Hokus-pokus, hekta fast og vogna kom på land!! Dama (og sønnen på et år eller to) var tydelig fornøyd. Gubben hennes var passiv tilskuer.. Vi oppdaget han ikke før de gikk der ifra.. (æ e ik vant t sånne passive mannfolk!) Vel, mareno va ikke "tapt bak ei vogn"! Æ e jo lite herig, men så muligheta for at nån (andre) rett og slett tok av skoene og vassa ut og henta sakene, va ik mer enn 50 cm dypt, vognhjulet stakk akkurat opp, men mye stein... Men akkurat d va jo ik så oppfinnsomt da..

Så va vi på gratiskonsert nede i sentrum. En morsom kar me fine viser for det meste. Ik nåkka å dans etter akkurat, men ellers bra. Avslutta me litt mat på restauranten Tivoli, der vi starta me to øl og hummersuppe da vi kom igår.

Va nu godt æ fikk helt nytt batteri t kamera i bursdagsgave. Had me begge de to gamle batteriene, pluss d nye. Alle fulladet hjemmefra. Det som jeg ante var dårlig ble satt i kamera heime. Tok ik mange bilda før det var tomt! Ok, har satt i d andre gamle, så får vi se hvor lenge d vara... godt me et helt nytt i reserve, har nemlig ikke med lader....

Imorra og overmorra har vi Hop on-Hop off-kort i byen. Planen er å komme oss avgårde me 1. bussen og tbake me siste...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar