lørdag 25. juli 2009

Dag 4


Tidlig opp igjen. Sku me første buss idag og. Gikk av et stopp før vi "skulle", så ble litt leiting før vi fant Zoo, familieparken og deretter den Botaniske hagen (tragisk at æ ik tok bilde da Mareno stod midt utpå ei slått-mark, å kika på kartet... - gata som va merka, bærre endt på et hustun me slåttmark nedenom). Fant nu fram etterhvert. Der ble vi noen tima.. Fint vær, men litt kaldt. iallfall når sola iblant forsvant bak en sky eller to. Men satt iallfall ute og drakk kaffe og spist is og kake.

Så hoppet vi på bussen igjen, neste stopp Havna. Der gikk vi rundt og beskuet gamle rustne hvalfangstskuter, restaurantbåten, div fiskerestauranta, og livet i alminnelighet.. Så gikk vi tilbake på apostlenes hester. Hadde stopp på Paris Bistro og spiste Islandsk kjøttsuppe. Deilig suppekjøtt, men selve suppa va syrlig (rart) og grønnsakene hadde en merkelig konsistens. Omtrent som om de va frosset i rå tilstand, og kokt etterpå...Inneholdt også ris...

Har faktisk ikke shoppa en dritt idag!!.. Men dagen e nu ik over...ska iallfall ut og spis middag. Lørdag idag, skulle vel egentlig "gjort byen" i kveld og bla vært innom ultrahippe "Disqotheket" (bærre for å markèr at man ik e helt oldis!), men må jo gry-tidlig opp imorra. Ska på dagstur t geysirene, Thingveller og Gullfors. Bussen går i svinotta!!!!

Å utruli nok: Sånn som vi har traska og gått, føttene mine holder fremdeles! Ikke bare holder ut, de har d faktisk ganske helt ok! Men har jo ikke danset på turen, så belastninga har nok vært mindre enn da vi danset på sirupstrege gulv på båten i Karibien. Ikke så rart at føttene streika i New Orleans etterpå.

Ellers e vi visst eneste nordmenn på hotellet. Had nær sagt som vanlig. Vi e nu flink å finn sånne plassa som ik flyt over av "naboan". Mest tyskere, franskmenn og Amerikanere.

Senere....:
Har vært på byen og spist middag. Restaurant Reykjavik... Va fiskebuffet da da vi kom.. Æ bestill jo omtrent aldri fisk ute, men vi blei invitert inn å se, å d så oppløftende ut. Vel, va nu røykalaksen som berga mæ. Me div tilbehør.. Va sikkert ti forskjellige sorta fisk, kokt og stekt, æ smaka såvidt på to-tre å d va ok, men fisk e ik min greie når æ spis ute. E nok steike kresen på fisk. Reke e best fersk heime, blåskjell e greit innimellom, men så mye mer frista ik særlig.. (ser bort fra at at æ nu har fått smaken på hummar, men d va der ik dag). Men spist mæ mett på div salata, grønnsaker og tilbehør..
Å så inntok æ desserbufèen som om d va hovedmåltidet! Ostebord!! Å litt kake og desseta.. Herregud kor masse deilig ost!!! Men har allerede glømt ka den beste islandske osten heit...! (noter-noter t neste gang!)
-( Ja, æ blei mett!! :-)

PS. Batteri nr to blei tomt helt på slutten av kvelden. Men me et helt nytt fulladet batteri i kamera fra imorra tidlig, så e nok ferien berga t vi e heime. Normalt hold jo et batteri i ca 14 daga ferie me mi ville knipsing å filming. . D går nok bra!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar