søndag 29. august 2010

Dag 5. (onsdag)

Stranddag. Leide solsenger. 6 Euro.
Sola (med nyinnkjøpt t-shirt for å dekke brent rygg), og bada til i halv seks tida. Ingen røde flagg i dag. Bare grønt. Ikke SÅ moro å bade… kunne gå ut og svømme uten å bli ”overfalt” av kvite bølger. Bare en liten hvit innerst ved land. Ingen badevakter som fløyta og gav tegn til de som var to meter for langt ut. Så de faktisk ikke i dag! ;) De andre dagene har de kjørt frem og tilbake, i tillegg til tårnene med utkikk.
Back to hotel, dusje, slappe av før ut å spise. Ikke langt fra hotellet. Andre gang på den restauranten. Ok plass. Blei en GT til slutt! Sommerfølelse!

Første krimmen er utlest, godt æ kjøpte en til på Evenes da vi reiste.

Gubben har utferdstrang. Æ har for så vidt å lyst til det.. Men sykkel ser æ mørkt på her. Scooter, nei ikke mitt fartøy... Leiebil kosta nu litt, men er mer opptatt av hvis noe skjer underveis.. Hører altfor mange saker hvor folk sitter i saksa. Men gikk jo greit sist vi leide bil.

Hah, firfirsla er tilbake!!! Æ har funnet ut at den må ha reir i nærheta! Gubben har dårlig tru på mine teoria..hmm, merkelig.. ;)

Avslutta kvelden med hvitvin på verandaen. Var visst gresk aften på hotellet, den gikk vi glipp av uten noe savn. Sist vi var på Kreta hadde vi orkesterplass fra balkongen vår til dans og moro på det hotellet, gikk seff glipp av maten, men det spiser vi jo overalt ellers.

DET har jeg ikke tenkt på: Har vært på kreta tre ganger nå, har ikke sett kakerlakker her! På Gran Kanaria har vi sett det nesten hver gang, heldigvis kun en gang i leiligheten/rommet der vi bodde, men iallfall ute på gata, ved murer og sånn. Da tar vi med et bilde fra Gran Kanaria i 2007.



Jo, jeg liker Kreta. Kanskje ikke det rene turistkreta, men folket her, klimaet, atmosfæren... Er så mye mer avslappende enn der du treffer disse aggressive selgerne.. . Jeg vil ha fred å ro, og bestemme/styre selv når jeg har ferie. Er ikke noe pruter heller..

Begynner å føle meg litt kravstor. Vil liksom oppleve mest mulig, både av storby og av det ekte på en gang. Små bortgjemte tavernaer, sorte koner som sitter ute og passer barnebarnet, munker/prester som går på pub (det opplevde vi her), og kirkegårder med masse livshistorie..
Man kan følge generasjonene, sønner som døde i krig, døtre som døde i barsel…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar