fredag 5. mai 2017

Kina 2017, dag 5

Dag 5
Frokost først. Det var tomt for spisepinner ved frokostbufèen, så en eller annen spurte etter pinner (ja, er vi i Kina, så er vi i Kina). Om litt kom det ei serveringsdame og overleverte en gaffel. "Ho der kvinnfolket er dyslektisk, mente Mareno, du ber om pinner og ho kommer med en gaffel! :)

Utsjekking av hotellet. Setter oss nesten helt bakerst i bussen i dag. Men helt ok, "foto-setet" var opptatt, og regn og dugg på vinduene, så nokså umulig å ta bilder uansett. Blir kanskje en kort epistel i bloggen denne dagen da!

Vi kjører i et par timer. Sånn ca. Stopper i den idylliske landsbyen Furongzhen. Kjører inn med elektriske biler.
Vi venter på tur, denne bilen stikker før vår.. (Frode, Kirsten og Ingeliv, pluss noen foran som jeg ikke ser hvem er)

Her er "arenaen" med scene, like ved der vi ble satt av bilene.

Foto: Mareno.    Som bildet viser, i dag er det ikke bare tåke.. det er skikkelig VÅTT!

Her er hva vi ser på på forrige bilde. Fra scenen fikk vi nemlig en liten velkomst fra landsbyen spesiellt til gruppa vår. Snakk om å være priviligert!

På tur over ei bro, heldigvis under tak, hadde de "innfødte" også forebredt vår ankomst. Her fikk vi se på veving med innlagt sang av veversken!

Foto: Mareno.     Og et lite orkester hadde opptreden for oss. Moro.

Så gikk vi den (to kilometer lange?) gata som er som ett eneste langt smug. Skikkelig gammel steinlagt gate. Mye å se på. Og litt å kjøpe for de som lar seg friste (ikke vi, selv om jeg var "på nippet" et par ganger, hehe). 


Men hatt er kjekt å ha var det to-tre stykker som mente. Holder vel både sol og regn ute. Jeg kjøpte jo hatt i Vietnam i fjor, og gidder ikke enda en gang å dra på en sånn hatt i straks to uker.. Men mange av hattene her var finere enn den jeg har hjemme, bla har disse en krans innvendig som gjør at den sitter bedre på hodet.. Man behøver ikke knyte fast med bånd under haken slik som på de vietnamenske. Noen har krans av plast, men de fineste har krans som også er lagd/vevd av naturmateriale. Skulle vel hatt en slik.... det ble ikke.

Speket og/eller røyk mat er helt vanlig her. Frysere er jo ikke allemannseie, så her benyttes div andre oppbevaringsmetoder.

 Flott håndtverk!

Forskjellige produkter laget av horn. Kammer, kløpinner, smykker, skoskjeer mm..

Vi gikk ned fra "hovedgata" og ned gjennom et palass av noe slag, tror jeg, opprinnelig.. Antakelig en stor/viktig mann i gamle dager som hadde bygget det. Fikk ikke med meg historien. Bygg på bygg oppover (nedover) fjellsiden. Fine bygg og moro å gå ned trappene og se.

 Foto: Mareno. Her er utsikten fra toppen, før vi starter nedstigningen mot elva og fossen.

Foto: Mareno
Foto: Mareno
Inne i et av husene på vei ned... 
Fornøyde kinesiske gutter som gransker bildene etter at de hadde tatt selfiebilder sammen med  Iselin og Veronica!
Foto: Mareno. Fantastisk vegetasjon på andre siden!
 Foto: Mareno. Nærmer oss fossen, fint å gå her! :)

 Flott kunst er plassert under berghelleren! :)

Foto: Mareno. Her går man igrunnen under fossen, greit med vannsprøyt når man allerede er nokså våt..
Og her har vi plassert oss med fossen bak oss. Husker ikke hvem som tok bildet av oss, så kan ikke kreditere fortografen :(  Veldig idyllisk!

Etterpå gikk vi opp i gaten igjen og skulle etterhvert til lunch. Litt usikker på hendelsesforløpet, men gikk og kjørte i elbil til lunchen hvis jeg ikke tar feil...


Tror nok dette var underveis til lunchen... Litt idyllisk her og, med et par ender som svømmer forbi..

Etter lunch er det tilbake til bussen vår og så er det 3,5 time i buss før vi er framme i Fenghuang.

Kjørte forbi disse. Trodde først at det var en barnehage- eller skoleklasse, men ser ved nærmere syn at det står DANCE med store bokstaver på brystet på alle jakkene, så kanskje det er elever ved en danseskole?

Foto: Mareno. Sånn blir bildene gjennom sidevindu med regn på.. Gir vel et lite innblikk (utsyn) likevel.
Foto: Mareno

Foto: Mareno
Foto: Mareno
En lite do- og shoppestopp underveis. 

Ja, disse kineserene spiser jo litt av hvert. Også som snacks!
Men de har heldigvis potetgull og "Pringles", tilnærmet hva vi har hjemme, så vi nøyde oss med det. Disse andre ble litt i meste laget "eksotisk".. 

Fenghuang. Her skal vi sjekke inn på nytt hotell. Det ligger i gamlebyen, så ikke mulig for bussen å kjøre helt fram.
 Det blir et stykke å gå fra bussen med bagasjen først.

Men sjarmerende hotell, når vi kommer fram.

Og så en sånn stol som jeg ønsker meg. Jaja, har jo egentlig ikke noe sted å ha en sånn, så greit nok at den står her :).

Dårlig (les: elendig) nett på rommet. Prøvde i resepsjonen, ikke mye bedre der.. bare å gi opp.

Så er det ut til middag. 10 Juan for ølet. Det tilsvarer 12,50 nkr. 

Per Arild har kjøpt ei litaflaske med det han kaller "Avfettingsvæske".. som han nå lar oss får smake...
Konklusjonen var at det smakte Anis + piss!.. Han syntes nok at det var moro å spandere den der :)

På tur tilbake til hotellet opplyste Per Arild at "Det som skjer nå...er...at det skjer ingenting! Ikke mer program for dagen, altså. Vi gjør akkurat som vi vil.

Så da går vi oss en tur på egen hånd på kvelden etter middag, Ja, de fleste gjør det, tar turen ned til elven som vi er blitt anbefalt. Da er det ikke til å unngå å treffe på andre litt her og der.. Vi treffer etter hvert på og rusler videre ilag med Anne Grete og Roger.       Foto: Mareno.   



Foto: Mareno

Flott område!                           Foto: Mareno

 Foto: Mareno

Foto: Mareno

Vi rusler videre. Noe bort fra elva.  Foto: Mareno
Tiggere har de i Kina også. Etter som det blir flere rike, blir det vel flere enda mer fattige også. Ikke godt å se...
Ja, strømnettet er som vi tidligere har erfart, både her i Kina og i Vietnam/Kambodsja. Nokså kaotisk! Men det funker tydeligvis.

Vi går inn på et lite utested og der sitter jammen noen fler fra gruppa vår. Midt mellom ellers kun kinesere.
Sååå glade for å se oss! Vi slår oss ned ilage de. Synes det var helt ok musikk. Og her slipper vi få vondt i hendene når vi skal klappe, "klappere" ligger klar på bordet! 



Kunne nok holdt ut lenge med å høre på denne dama. Men vi ble ikke så lenge, tok ei øl og lot det være med det. Men fikk oss jo en dans også før vi gikk. Ja, det var den ekstrabonusen! Til kineserenes store fornøyelse. De som satt ved de andre bordene, hoiet, klappet, vinket og var storligen imponert! Hehe. Vi hadde det gøy! :)

Tilbake til hotellet. Der treffer vi noen av de andre som også er kommet inn, og får høre at et gjeng på 16 av gruppa vår, har vært på et utested hvor Per Arild "kuppet" musikken og det ble dans til musikken han spilte fra telefonen (over anlegget). Hm.. sikkert moro, men hadde de MER moro enn VI hadde det? Tror jo helst ikke det, men igjen et tilfelle hvor jeg skulle ønske jeg kunne være to steder på èn gang! :)

Og vi tar kveld. Varmere rom her enn på forrige hotell, der greide vi ikke få temperaturen høyere enn 17 grader. Etter å ha prøvd nettet både på rommet og nede i resepsjonen igjen, gir jeg opp. Får nett innimellom, men allerede før VPN får koblet opp, ramler jeg ut igjen.

Harde senger igjen, men også her er det to ganske så brede senger med skikkelig bred dyne på hver seng. Jeg tar også her trikset med ene dyna dobbelt under meg og så dele både senga og den andre dyna med gubben. Fikk ikke kommentar på at jeg da ligger mykere enn han!

Blir vake-up-call 0730 i morgen! ZZzzzz...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar