onsdag 7. april 2010

Dag 10. (onsdag) Montigo Bay, Jamaica)

La til i Montigo Bay på Jamaica ca kl 09. Hadde bestilt tur på forhånd. Når vi først er på Jamaica vil jeg helst se litt mer enn bare stranda. Skjønner at noen nøyer seg med det, men siden vi ble ganske røde i går, så var det greit med busstur i dag. Alle vi fra Vesterålen i lag. 5,5 timers tur. Croydon Plantation, The Spirit of Jamica. Venstrekjøring. På Jamaica sier de at "Left Side is the Right Side, and Right side is suicide!" De fleste kjører midt på veien. Angret ikke på turen. På smale veier oppover/innover jamaica. Verre veier enn vi har i Bø!
Ett sted hvor ei lita elv rant OVER veien, stod en mann og vasket skapbilen sin. Vi måtte vente til han flyttet seg før vi kunne kjøre videre. Vi kjørte i to små busser, var ikke vei for større busser. Fasinerende å se hvordan folk bodde. Hus som var så stygge og egentlig så helt forfallent og fraflytta ut, gjerne uten glass i vinduene, -plutselig oppdaget man at det satt folk utenfor døra eller på verandaen. Innimellom var skikkelig rikmannshus, med gitter for vinduene og fine fasader. Men er nok de fattige det er flest av. Ungene langs veien vinket og smilte når vi kjørte forbi. Vi traff også på både geiter (de stod gjerne i bånd), hunder og høns som gikk langs veien.

I byene begraver de folk på kirkegårdene, men utenom så kan folk begraves i hagene hjemme.. Vi så mange graver rundt om. Iblant bare en, men også opptil 6-7 på det meste.

På plantasjen fikk vi omvisning og lunch, det morsomste med besøket der var da det begynte å regne. Nei, ikke regne. Flomme! :) Hadde visst ikke regnet der noen av de andre var på tur, men vi var jo høyt oppe i fjellene. Fikk smake på 5-6 forskjellige typer ananas, ingefærøl, kokos, sukkerrør, og litt til.

Drakk Rom i baren på busstasjonen da vi kom tilbake, og litt shopping av souvernirer før vi gikk i båten igjen. Avgang mot Grand Cayman. Middag as usual on board. Så gikk vi etterhvert på 9. dekk hvor Streaples og Scooter Lee spilte til dans. Ble noen danser, selv om det føles som man har tyggegummi under solene! Hmm..har registrert at enkelte har tatt sokker utenpå skoene for å minske tregheten...
En liten runde igjen etterpå, så er det natt, må vi opp før 06 imorra..

Ingen soling i dag, og det var bra. De fleste av oss ble solbrent i går, og trengte pause. Ove ble spesiellt brent på føttene, og var i dårlig form i går kveld, med skjelving og frysninger, vi tippet på (lettere)solstikk.

En liten tur innom smykkebutikken, og gubben kjøpte meg gullbelagt sølvring. Alt for å få meg ut av butikken. Gjett om det nyttet? ;))

Atter en flott dag!! Livet er herlig! Å æ nyt det!!! ::))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar