onsdag 7. april 2010

Dag 11. (torsdag) Gran Cayman

Her måtte vi i båt for å komme i land. En tretimers guidet tur med buss og besøk på Turtle Farm. Hadde ikke forventet særlig store skillpadder, men mange var faktisk skikkelig store! 60-70 ca lange. Fikk holde de som var litt mindre. Artig å se hvordan de roet seg når man pusket de under haka! :)
Så var vi innom Hell. Trodde bare vi hadde det i Norge, men det finnes her og. Tilogmed eget poststempel..

Jeg satt litt bak i bussen, og lo godt av guiden vår, som snakket som en skikkelig innfødt Marihuanabruker, ..eller no sånt... Slepende... Yeah... Folks.... gjentok alltid siste del av setninga.. There is lovely white sand there, yeah, lovely white sand.. Yess sir...nynner...Hørtes rett og slett høvelig rusa ut. Greit nok, mest moro, helt inntil jeg oppdaga at det var samme mann som snakka som også KJØRTE bussen!!!! Vel, jeg sitter her og skriver, har altså overlevd ;) ...så langt...

Bebyggelsen vi kjørte gjennom viste seg fra en annen side enn Jamaica. Her var det ikke noe som minte om slum eller direkte fattigdom. Noen hus av ikke riktig så flott standard, men helt tydelig at det er enorm forskjell på de to øyene. Syntes det var trasig å se den fattige siden (Jamaica), men vet vi har så utrulig godt av det. Vet at mange som ser det ikke har evnen til å se hva de egentlig ser.. Eller bry seg om det... Vi har så utrulig mye å være taknemmlig for! Men veldig mange av oss nordmenn er jo noen store sytepaver! Rett og slett! Vi ser jo hvor store forskjellene er også i USA. Som vi egentlig ser på som et "rikt" land. Tenk at så masse folk lever av TIPS-en!! Grunnlønna er omtrent ingenting. Jeg gir tips med glede i USA pga akkurat det, men blir samtidig utrolig forbanna på systemet som gjør at slikt er nødvendig!! Folk bør ha ei fast lønn, å vite hva de har å rutte med! Eller er system som fanger de opp! Skal ikke nevne helseforsikringer, våpenlov, mmm...

...Ble vel en liten digresjon fra det superpositive reisebrevet, men måtte bare få det ut!! Synes faktisk slike ting er med på å berike en ferietur. Jeg vil gjerne lære noe, få bedre forståelse av hvordan andre mennesker har det. Det øker også min dårlige samvittighet, men det er jo egentlig bare bra! Skal man få en bedre verden MÅ man ha evne til empati, og være vilig til å yte noe.. Utfordringen er å finne den gylne middelvei mellom å nyte livet og å føle at man bidrar i tilstrekkelig grad..

Tilbake til ferien:
Så gikk vi i souvernirbutikker og på italiensk restaurant. Og badet i fjæra! Var ikke på noen strand, men badet rett nedenfor den italienske restauranten. Deilig. Og gikk på bar! Returnerte til båten i 15-tida, avgang mot Mexico kl 16.

Middag, idag igjen ekstra fin aften.... valgets kval, - hva tar man på? Sommerkjole denne gangen! Og så smakte jeg snegler for første gang. Ikke direkte stygt, ikke direkte godt.. bedre konsistens enn forventet.. kan vel vennes som mye annet...og kan muligers ende opp som delikatesse...som bla lutefisken gjorde ... ;) Jeg har iallfall SMAKT!!! :)

Etterpå dans til Streaplers på dekk ni, akter. Fikk etpar danser med Thomas, kjekt!
Men var forsiktig med dansinga pga det trege golvet..sa faktisk NEI til å danse.. Det skjer ikke ofte!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar