mandag 6. august 2012

TORSDAG 26. Juli

TORSDAG 26. Juli
Ligge leeenge.... Bare kjenne på hvor godt det er.. sveipe blikket forbi vinduet og registrere at det er grått i dag og.. Sjekke Face på mobilen... dooorme litt... snu seg litt....sjekke Dagbladet på mobilen... strekke seg... snu seg litt... omsider stå opp...og gubben har kaffen klar... Joda det er ferie fremdeles! Kosa mæ! :)

Mareno måtte i båthavna og hjelpe til me no saker... Følte meg litt unyttig, så gikk omsider i gang med å grunne litt på foringer og div som ikke ble fullført på kjøkkenet i vår... (bla de brune kantene som vises nederst i bildet)
Siden kjøleskapet nå var innkapslet i dekkplast og sulten etterhvert gnaget, så kjørte vi til Ringstad Sjøhus og spiste middag. Nydelig sted et par km videre fra der jeg vokste opp, end of the road!

Litt av interiøret:
 
Menyen, hvis noen har lyst å ta seg en tur til Bø og Ringstad. Her kan man nyte utsikten til båthavna rett ved, ( hvor vi har båten liggendes).  Flott nordnorsk skjærgård. Menybildet kan klikkes større.. Og ja, glemte det nesten, men de hadde også Bacalao da vi var der (185kr). Mulig menyen endres litt fra tid til annen, men dette var iallfall nå.
 


 


Vi starter med forrett. Hvitløksgratinerte reker (og her var det mer enn 6 reker!) med ostelokk. Mmmm, nydelig! Anbefales! Så satset vi på Sigerfjord-røye med champignonsaus og potetmos, servert med frityrstekt løk! Aldeles fortreffelig! :) Jeg har jo satt ny rekord i fiskemåltider ute (på restaurant) nå. Men skal jo og sies at jeg TØR litt mer når jeg er i Vesterålen og Nord-Norge. Har vært heldig så langt... ;)

Mett og god stod hjemtur på planen. Men drivstoffvarslet pep og lyste... Nymotens biler er no herk ;( Før i tida kjørte vi i ro å mak (eller futt og fart) til det sa stopp. Nå er det et helvetes alo! Ok, vi har ei mil til nærmeste fyllplass.. Måtte til Straume.. Lurer på hva drivstoffprisen er på Sortland nå... Har jo vært utrolig mye billigere i Bø til tider, men mulig det har utlignet seg nå. Her fylte iallfall vi..diesel....

Ok, etterpå kunne vi velge: Ei mil rett hjem eller to mil om Vinje.... Tok lengste veien, ville sjekke om Tante Synnøve og onkel Terje var på "hytta" fremdeles... Det var de! Fikk oss kaffe og ei fin stund hos dem før vi dro videre hjem. Litt diskusjon om melkespann og størrelser og div da vi skulle dra... Stod 15 liter på deres..

Kunne konstatere da vi kom hjem at våre er 20 liters. Våre har ikke bare nummer" påtrykt", men også inngravert (i tillegg til Høyang) "Peter Leonhardsen, Ramberg Bo" (Bø) på lokket!  Gårdshistorie!!! :)

Iallfall kan Marthe Lind (hvis du leser bloggen) fortsatt være misunnelig, - Jeg har forståelse for det, men kan dessverre ikke hjelpe. Dette er slektsklenodier!!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar