tirsdag 20. september 2011

Dag 10, Torsdag 1. September. Busstur rundt vestsia


Buss til Porto Moniz. 5 euro pr stk hver vei. Sol da vi gikk fra hotellet, regnbue da vi venta på bussen..  Jeg tok "en Sølvi", og fikk meg (oss) plass i fremste sete på høyresiden. Noe skitne vinduer for ta bilder, men… Begynte etter hvert å regne, først bare yr, men etter hvert så vi knapt 5 meter foran bussen. Skitt! Men fascinerende det og. Nå skjønner vi hvordan gatene ble til digre  fossende elver i 2010, da det var så ekstremt regnvær. Det rant elver i dag og.. Masse stein, jord og annet rusk kom ned på veien.





Bussen kjørte innom masse småsteder på turen, ikke motorveien. Så vi fikk se mange idylliske småsteder på turen. Ble vel 4 timer i Porto Moniz før tilbaketur igjen. Klarnet opp etter at vi kom dit, så fikk noen fine timer der. 







Porto Moniz: Flotte lavaformasjona som stikker ut i havet, eller kommer opp av havet! Jeg elsker fjell! Formasjonene. Uansett om det er glattskurt, forrevet, rullestein, mange forskjellige fager/steintyper i blanding! Hater at Norge gror så til som det gjør. Masse flotte berg og åser med steininnslag i Norge og Vesterålen/Bø er nå så tilgrodd at man mister helt følelsen av konturer.  Blir bare ”åser” i landskapet. Men husker jo bergene fra jeg var unge. Stein er jo på en måte noe bestandig, kan være milioner av år.. men samtidig så skjørt… erosjon… Facinerende i alle fall! For meg! 
Gikk inn på første og beste restaurant for lunch (og toalett!). Jeg spiste Tomat og løksuppe. Med porsjert egg. Den beste suppen så langt. En ren nytelse! 


Utsikt fra restaurantvinduet
Så en tur til akvariet. Ikke så stort, jeg syntes faktisk inngangsbilletten var i drøyeste laget for så lite.. Artig å se rokke og hai. Å litt fargerike fisker og sjødyr og div.. Liten stopp på en uterestaurant som hadde tatt vare på steinformasjonene. De stod opp mellom ”gangveiene og sitteplassene med bord og stoler. Lot vekster vokse fritt. Stilig!




På bussen tilbake kom det underveis på en annen buss-sjåfør, trodde vi. Viste seg etter hvert at han var kontrollør, her var det bare å lete fram billettene igjen. Fant den heldigvis :)


Tilbake i byen var det og skifte litt og ut og spise middag. Rusle rundt i kvelden og se på livet og roe ned på verandan tilslutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar