onsdag 21. september 2011

Dag 14, mandag 5. September. Inntrykk..

Pakking. Noe rusling i byen. Litt ekstra gåing for å finne igjen butikkene hvor vi tidligere hadde sett ut noen små gaver til å ta med hjem.. Etter siste pakking og veiing, kunne vi gjøre siste innkjøpene. Lunch i byen. Litt tid på takterrassen med lesestoff. Ut på byen igjen senere for å spise  middag.


Mareno etterlater sine gamle utgåtte sko i søppelbøtta. Ja, han hadde altså med flere, så han slipper å reise hjem barføtt! ;) Jeg etterlater mine tre ferdigleste bøker.Da er koffertene ferdigpakket. Det ble 28,5 kg tilsammen. Enda halvanna kg å gå på altså. Men nå er det bare taxfree-en som gjenstår, den skal ikke i koffertene.


Hva som har gjort inntrykk på meg her på Madeira? Ja, naturen selvfølgelig. Fjell og skog og blomster. Hvordan de utnytter de bratteste berg og tørreste bakker. At de bygger på kanten av bratte stup. Vet ikke om alt jeg har lagt merke til er spesiellt for Madeira, men noe har jo festet seg akkurat her.


Gatene i byen. Så mye arbeid det har vært med å legge brostein, kalkstein eller rullestein i de fineste mønster. Eller bare linjer for å markere. Så flere steder de drev på med reparasjonsarbeid, det er ekte håndarbeid! :) Ikke alltid like godt å gå på rullesteinen med gnagsår, men det gir et så "ekte" inntrykk, ikke bare asfalt for å gjøre det fort og billig.


Hvit og grå kalkstein
Rullestein


Veimerkinga er også kul. På et sted hvor det ikke er snø om vinteren går det jo helt greit å bare "male" på asfalten! Det må selvfølgelig vedlikeholdes, men hos oss ville ikke sånne "skilt" vært mye synlig på vinteren! Vi måtte nok ha hatt vanlige skilt ved veien i tillegg.




Så er de flinke til kildesortering. Overalt stod det minst tre avfallsdunker, ofte fler, klart merket med hva som skulle i, eller IKKE skulle i. På flyplassen hadde de tredelte søppeldunker, også godt merket.




 Også drosjesjåførene var miljøbevisst. Køen av drosjer nedenfor hotellet vårt, var jamt over på 10-20 drosjer. Så snart ei eller flere drosjer forsvant fremst i køen, tok de resterende drosjesjåførene og åpna døra og "skubbet" bilen fram for å innhente køen. Artig å se. Så fikk de nu litt trim og. :)
  





Firfirslene. I massevis. Eneste krypdyrar ten på øya. Holdt til i murer og steiner. Omtrent som kakkerlakkene. Men firfirslene er aktive i dagslys, i motsetning til kakkerlakker som er nattedyr. Finnes kun en art på øya, men de er i mange størrelser og farger. Artige dyr. Kakkerlakker så vi bare noen døde ned i havna..


Souvernirer her som ikke er made in China, kan være håndbroderte duker, lommetørklær olign, flettede produkter, blomster (Strelitzia), honningkaker eller Madeira vine (som minner mest om cherry, synes nu jeg).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar